Najbolj pogost način zalivanja vrtov je s pomočjo vrtne cevi. Paleta hitrih spojev (za cevi 16, 20 in 25mm) ponuja vse potrebne elemente za hitro spajanje. Z uporabo različnih priključkov (šobe, pištole, razpršilci, krtača, tuš …) si olajšamo delo in prihranimo čas.

Za sodobno ureditev namakanja na cvetličnih gredicah, trati, zelenjavi ali vrtu nudimo več načinov, ki so odvisni predvsem do velikosti in oblike vrta ter negovanih rastlin.

Na večjih travnatih površinah so od klasičnih primernejši podtalni razpršilci, ki se po namakanju avtomatsko skrijejo pod površino ter ne ovirajo igre ali oskrbe trate.

Za namakanje rastlin na balkonih, terasah, v zimskih vrtovih priporočamo kapljično namakanje. Za ta namen so na voljo kompleti, ki vsebujejo vse potrebno za namakanje 20 lončnic. Namakalne cevi so zelo tanke (5 mm) in jih je mogoče poljubno postaviti oz. zadovoljivo skriti. Komplet je lahko razširljiv, tako da lahko namakamo do 1000 rastlin z ene same pipe.

Za namakanje vrtov so prav tako pripravljeni kompleti, ki vsebujejo vse potrebne elemente (cevi, kapljače, mikrorazprišilce, spoje), s katerimi sami enostavno in hitro postavimo namakalni sistem. Enostavna uporaba, zanesljivost, natančnost in cenovna ugodnost so prednosti kompletov.

Vse sisteme je možno dopolniti z elektronskim programatorjem namakanja, ki omogoča popolno avtomatizacijo in nadzor nad namakanjem. Z dodatkom gnojilnika lahko rastlinam hkrati dodajamo tudi gnojila.

Potrebujete nasvet?

Opišite svojo težavo in pomagali vam bomo.

Pošlji!